Χαιρετισμός προέδρου

Δημήτριος Δ. Νικολόπουλος

Χαιρετισμός προέδρου

Αγαπητοί Φίλοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ορθοπαιδικής Μελέτης και Εκπαίδευσης (ΕΙΟΜΕ) σας καλωσορίζω στην επίσημη ιστοσελίδα ενός Εκπαιδευτικού και Ερευνητικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017.

Σε μια περίοδο εξέλιξης της ιατρικής επιστήμης με ταχείς ρυθμούς και σε μια εποχή απόλυτης εξειδίκευσης, η Ορθοπαιδική Κλινική της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών οραματίστηκε την ίδρυση ενός Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου που θα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των νέων ιδίως ιατρών της, στις νέες χειρουργικές τεχνικές και γνώσεις, όπως και στην προάσπιση των συμφερόντων των ιατρών της και την ενίσχυση της προβολής του έργου τους.

Εξάλλου με βάση τους καταστατικούς σκοπούς του Ινστιτούτου μας στοχεύουμε στην προαγωγή νεότερων γνώσεων και χειρουργικών τεχνικών πάνω στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Επιθυμία μας είναι η εφαρμογή Ερευνητικών Πρωτοκόλλων με βάση τα νεότερα δεδομένα και τις γνώσεις στην Ορθοπαιδική και Τραυματιολογία και γενικότερα στην ιατρική επιστήμη. Επιπροσθέτως στοχεύουμε στη διαρκή μελέτη, εκπαίδευση και εξειδίκευση των νέων Ορθοπαιδικών που συμμετέχουν στο έργο του Ιδρύματός μας τόσο στην Ελλάδα όσο και το Εξωτερικό, μέσα από Υποτροφίες Ετήσιου Χαρακτήρα που θα ανακοινωθούν μέσα στο 2018 από το ΕΙΟΜΕ.

Εφαρμόζοντας όλες τις σύγχρονες θεραπείες και πρωτοπόροι σε νέες τεχνικές θέλουμε επιπλέον να παρουσιάζουμε τα αποτελέσματά μας σε ετήσια βάση είτε σε μορφή οργάνωσης συνεδρίου ή ημερίδων ώστε να προαχθεί η Έρευνα, η Μελέτη και η Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση ειδικευόμενων ή ειδικευμένων ιατρών στην Ορθοπαιδική και Τραυματιολογία. Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν σας προσκαλώ στη 2η Πανελλήνια Ιατρική Συνάντηση η οποία θα λάβει χώρα 19-22 Σεπτεμβρίου 2018 σε μεγάλο ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΙΟΜΕ. Στη συνάντησή μας αυτή μέσα από την κοινή μας προσπάθειας διοργάνωσης ενός επιστημονικού συνεδρίου υψηλού επιπέδου, θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε και να παρουσιάσουμε ό,τι πιο καινοτόμο επιστημονικά πάνω στις σύγχρονες θεραπευτικές και επεμβατικές μεθόδους τόσο στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία, αλλά και σε όλες τις ειδικότητες του Χειρουργικού και Παθολογικού Τομέα.

Στα 32 ιδρυτικά μέλη του ΕΙΟΜΕ συμμετέχουν όπως θα δείτε ιατροί ειδικοτήτων που πλαισιώνουν την Ορθοπαιδική επιστήμη, όπως Γενικοί Χειρουργοί, Νευροχειρουργοί, Χειρουργοί Θώρακος και Αγγείων, Πλαστικοί Χειρουργοί, Χειρουργοί Ενδοκρινών Αδένων, ενώ στα νέα μέλη μας προστέθηκαν όλες  οι λοιπές ειδικότητες που είναι αρωγοί και πρωτεργάτες στην Ιατρική, όπως Ενδοκρινολόγοι, Παθολόγοι, Λοιμωξιολόγοι, Αιματολόγοι, Αναισθησιολόγοι, Φυσιοθεραπευτές.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ιατρική Κοινότητα της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, όπου μετά από 20 χρόνια σταθερά ανοδικής πορείας στο χώρο της υγείας, και πλαισιωμένη από μία ομάδα διακεκριμένων εξειδικευμένων ιατρών όχι μόνο συνεχίζει με το ίδιο όραμα την παροχή υψηλής ποιότητας και στάθμης υπηρεσιών υγείας, αλλά οραματίστηκε την ίδρυση αυτού του Επιστημονικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου. Έχοντας στελεχωθεί από ανθρώπινο δυναμικό που διακρίνεται για την άρτια επιστημονική του κατάρτιση και διαθέτοντας την πιο σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, η Κλινική μας μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο οργανωμένα, σύγχρονα, αυτόνομα, νοσηλευτικά κέντρα της Ελλάδας.

Στην απαρχή του 2018 το ΕΙΟΜΕ πραγματοποιεί τα πρώτα του βήματα με όραμα και απώτερο σκοπό την εξειδίκευση των ιατρών της ανά ειδικότητα, στις πιο σύγχρονες τεχνικές και θεραπείες που εφαρμόζουμε και στην Κλινική μας και πάντα βάση των Διεθνών δεδομένων. Εξάλλου τα Ιδρυτικά μέλη του ΕΙΟΜΕ παρακολουθούν και συμμετέχουν στις διεθνείς εξελίξεις με τις επιστημονικές τους εργασίες σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο εδώ και δεκαετίες.

Με θερμούς χαιρετισμούς

Δρ. Δημήτριος Δ. Νικολόπουλος

Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αρθροσκόπος

Πρόεδρος ΕΙΟΜΕ