Σοφία Γαλάνη

Παθολόγος

Η ιατρός Γαλάνη Σοφία είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Ολοκλήρωσε την πενταετή ειδίκευσή της στην Παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Σισμανόγλειο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (master) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης. Στη μεταπτυχιακή της εργασία ασχολήθηκε με ασθενείς με Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο και Σακχαρώδη Διαβήτη.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης της εργάστηκε στο λοιμωξιολογικό τμήμα της Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Λαϊκό, στο ενδοκρινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γεννηματάς και στο καρδιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Ευαγγελισμός.

Έχει μετεκπαιδευτεί στην αρτηριακή υπέρταση, τον σακχαρώδη διαβήτη, την δυσλιπιδαιμία, την λοιμωξιολογία και στην Επείγουσα Ιατρική (BLS, ATLS, ACLS) σχετικά με την άμεση και δραστική αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή περιστατικών. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στο ACLS (Advanced Cardiovascular Life Support).

Υπηρέτησε στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης και στη συνέχεια πραγματοποίησε την Υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης.
Εργάστηκε στη ψυχιατρική κλινική Λυράκου και στο παθολογικό τμήμα της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών.
Στην παρούσα φάση ανήκει στο δυναμικό της παθολογικής κλινικής της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών καθώς και στο πρόγραμμα των εφημεριών ως ειδικός παθολόγος. Επίσης, είναι υπεύθυνη ως παθολόγος στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ¨ Άκτιος ¨ και ¨ Άκτιος¨ μονάδα Alzheimer και ¨Κοσμάς ο Αιτωλός¨ στην Αγία Παρασκευή.

Παράλληλα με την επαγγελματική της σταδιοδρομία η ιατρός ασχολείται με την ιατρική έρευνα, έχει δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά καθώς και ενεργή συμμετοχή σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Έχει επανειλημμένως βραβευτεί για την εθελοντική προσφορά ιατρικών υπηρεσιών και έχει τιμηθεί για τις ιατρικές της γνώσεις.