Παναγιώτης Αλφαράς

Αλφαρας ΕΙΟΜΕ

Χειρουργός M.D. FACS

Γεννήθηκε στο Κερατσίνι του Πειραιά και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Ε’ Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιά.

Έπειτα από εισαγωγικές εξετάσεις εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά τη λήψη του τίτλου ειδικότητας στη Γενική Χειρουργική μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία στο νοσοκομείο B.R.I. υπό τον καθηγητή RCNC Williamson στη χειρουργική του ανώτερου πεπτικού.
Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει πολλές μετεκπαιδεύσεις στην Ευρώπη και στην Αμερική στο πεδίο της χειρουργικής του ανώτερου και κατώτερου πεπτικού καθώς και στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική του πεπτικού από το 1991. Ιδιαίτερη εξειδίκευση αφορά την χειρουργική αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας με ανοικτές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις.

Συμμετείχε σε πολλά Ελληνικά και διεθνή συνέδρια ως σύνεδρος και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών. Συνέγγραψε μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών και άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Από το 1984 υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες του Ε.Σ.Υ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Α’ Χειρουργική Κλινική από όπου αποχώρησε το 2010 για να συνεχίσει την εργασία του στον ιδιωτικό τομέα και δη ως μέλος του Επιστημονικού Προσωπικού της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών μέχρι σήμερα.