Ευάγγελος Κεραμίδας

ΕΙΟΜΕ Κεραμιδας

Πλαστικός Χειρουργός

Ο κ. Ευάγγελος Κεραμίδας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στην Πλαστική Επανορθωτική και Αισθητική χειρουργική στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Sheffield Northern General Hospital στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Κατόπιν της λήψεως του τίτλου ειδικότητας πραγματοποίησε 1 1/2 χρόνο fellowship στο Northern General Hospital στο Sheffield με ειδίκευση στην Μικροχειρουργική και την Αποκατάσταση Μαστού από το 2001-2003. Είναι κάτοχος του διπλώματος της ειδικότητας της Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής της Ελλάδας καθώς και του  Ευρωπαϊκού διπλώματος (EBOPRAS). Και στις δύο εξετάσεις λήψης των σχετικών διπλωμάτων αρίστευσε.

Το 2003 άρχισε την καριέρα του στην Αγγλία και μάλιστα στη φημισμένη για την ποιότητα  των Ιατρών της Harley Street του Λονδίνου όπου έως το 2008 πραγματοποίησε πάνω από 2000 επεμβάσεις καθαρά αισθητικής πλαστικής χειρουργικής με ασθενείς απ’ όλο τον κόσμο.

Τον Οκτώβριο του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και επιλέχθηκε από το Mega channel για να συμμετάσχει στο παγκοσμίως γνωστό πρόγραμμα Extreme Make over. Μπροστά στην κάμερα του Mega πραγματοποίησε 15 αισθητικές επεμβάσεις σε 7 ασθενείς με εξαιρετική επιτυχία.

Το 2012 ίδρυσε μαζί με την Πλαστικό Χειρουργό Βίλλυ Ροδοπούλου το Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center.

Ο κύριος Κεραμίδας διατηρεί αμείωτα ενεργή παγκόσμια επιστημονική δράση. Έχει παρουσιάσει 100 ανακοινώσεις σε παγκόσμια και διεθνή συνέδρια Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Έχει συγγράψει 28 επιστημονικά άρθρα που δημοσιεύτηκαν στα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά. Οι εργασίες του έχουν τύχει ευρύτατης αναγνώρισης και έχει 250 citations (αναφορά άλλων εργασιών) στις δικές του εργασίες. Επίσης ως ειδικός έχει προσκληθεί πάρα πολλές φορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μιλήσει για θέματα αισθητικής πλαστικής χειρουργικής.

Είναι reviewer (κριτής εργασιών) στο πολύ εγκεκριμένο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Aesthetic Plastic Surgery Journal. Μάλιστα ένα από τα άρθρα του που έχει δημοσιευθεί στο πλέον έγκριτο επιστημονικό περιοδικό πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως το PRS (Plastic Reconstructive and Aesthetic surgery Journal) διακρίθηκε ως ένα από τα 10 καλύτερα άρθρα της δεκαετίας για το περιοδικό αυτό.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας πλαστικής χειρουργικής. Διεθνές μέλος της Αμερικάνικης Εταιρείας πλαστικής χειρουργικής (A.S.P.S) καθώς και της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Χειρουργικής (I.S.A.P.S.).