Δημήτριος Δ. Νικολόπουλος

Νικολόπουλος Δημήτρης ιατρός

Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αρθροσκόπος

Mε εξειδίκευση στην αρθροσκοπική αποκατάσταση των Αθλητικών Κακώσεων Γόνατος, Ισχίου, Ώμου, Ποδοκνημικής, όπως και στην Αντιμετώπιση και Χειρουργική Αποκατάσταση των παθήσεων του Άκρου Πόδα. Ασχολείται με τους συνεργάτες του με την Αρθροσκοπική Αποκατάσταση της Παθολογίας του Ισχίου, όπως και με την Αποκατάσταση των Χόνδρινων Βλαβών των Αρθρώσεων σε Κλινικό και Ερευνητικό επίπεδο, με παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων τους σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή συνέδρια.

O Δρ. Νικολόπουλος Δημήτριος έχει εξειδικευτεί στην Χειρουργική Αντιμετώπιση της παθολογίας του Άκρου Ποδός και της Ποδοκνημικής Άρθρωσης εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές τόσο στην Χειρουργική Ανακατασκευή του Προσθίου ή Οπισθίου Ποδός, σε καταστάσεις βλαισού μεγάλου δακτύλου, με γαμψοδακτυλία ή σφυροδακτυλία με ή χωρίς συνοδό πτώση κεφαλών των μεταταρσίων ή σε περιπτώσεις επίκτητης βλαισοπλατυποδίας. Επιπλέον, εφαρμόζει ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στην παθολογία της ποδοκνημικής άρθρωσης, όπως είναι η αρθροσκόπηση.

Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο την εμπειρία του στις Αθλητικές Κακώσεις του Γόνατος, του Ώμου, και της Ποδοκνημικής άρθρωσης, όπως και στην Αρθρίτιδα του γόνατος και του Ισχίου. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος της Ελληνικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας (EEXOT), της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (EAE), της Ευρωπαϊκής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (ESSKA), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ποδοκνημικής και Άκρου Πόδα (ESSKA-AFAS), της Διεθνούς Κοινότητας Χόνδρινων Βλαβών (ICRS), της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπαιδικών Χειρουργών (AAOS), και των Εταιρειών Τραύματος ΑΟ και OTA.