Ανέστης Πιοτόπουλος

Πιοτόπουλος ΕΙΟΜΕ

Χειρουργός

Ο Πιοτόπουλος Ανέστης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Παβίας (Universita Degli Studi di Pavia) στην Ιταλία.
Στη συνέχεια και αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις εκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, στο Κοργιαλένειο – Μπενάκειο (ΝΕΕΣ) και στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, οπού και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας ορθοπεδικού – χειρουργού – τραυματολόγου.
Έχει εξειδικευτεί στη χειρουργική του άκρου ποδός το έτος 1998 στην Santa Vittoria d’ Alba Sessanti υπό τον καθηγητή Giacomo Pisani στο Piemonte της Ιταλίας. Κύριο αντικείμενο της εξειδίκευσης ήταν ο βλαισός μεγάλος δάκτυλος και οι μεταταρσαλγίες.

Το 2007 εξειδικεύεται στο νοσοκομείο Humanitas του Μιλάνο υπό τον Dr. Alex Castagna στην αρθροσκοπική χειρουργική ώμου και υπό τον καθηγητή Randeli στις ολικές και ημιολικές αρθροπλαστικές ώμου.

Το 2014 εξειδικεύεται στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του ισχίου υπό τον καθηγητή Stephan Ηoffer στο Alto-Adige (Trento).

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων κι επιστημονικών παρουσιάσεων κι έχει συγγράψει πληθώρα επιστημονικών άρθρων.

Έχει εκτελέσει πληθώρα χειρουργικών επεμβάσεων όλης της γκάμας της ορθοπεδικής και της τραυματολογίας κι ιδιαίτερα επεμβάσεις που σχετίζονται με την ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος με ελάχιστη χειρουργική παρέμβαση.

Τέλος, ασχολείται εδώ και δύο δεκαετίες με το γνωστικό αντικείμενο γύρω από τη χειρουργική του άκρου ποδός και την αρθροσκόπηση ώμου.